Çörəkotu yağı allergiya xəstəliyindən əziyyət çəkənlər üçün faydalıdır
Bakı, 14 may, AZƏRTAC
Çörəkotu Asiya ölkələrinə xas bir bitki olan Nigella sativa toxumlarından əldə olunur. Çörəkotunun tərkibindəki timokinonda yüksək miqdarda antioksidant var.
AZƏRTAC tibbi saytlara istinadla bildirir ki, aparılan tədqiqatlar çörəkotundan əldə olunan yağın xüsusilə allergiya xəstəliklərindən əziyyət çəkənlər üçün faydalı olduğunu sübut edib. Eyni zamanda bu yağ orqanizmdəki iltihablanmaya qarşı qoruyucudur.
Amerikada dərc olunan məlumatda çörəkotunun burun tutulmasına və qaşıntıya yaxşı təsir etdiyi qeyd olunub. İmmunitet sistemini gücləndirir və soyuqdəyməni aradan qaldırır.
Düzgün yastıq seçimi rahat yatmağa kömək edir
Səudiyyəli həkimlər beyinə çip yerləşdirilməsi üzrə robotlaşdırılmış əməliyyat həyata keçiriblər
Qodji ən qiymətli dərman bitkilərindən biridir